Кількість загиблих на пожежі в Одесі зросла до 16

09:43, 12.12.2019
Кількість загиблих на пожежі в Одесі зросла до 16

В Одесі продовжуються роботи по розбиранню завалів та демонтажу аварійних елементів конструкцій будівлі коледжа та пошуки загиблих. Виявлено тіла 14 загиблих осіб, дев'ять з них не ідентифіковано.
 

Про це повідомляє ДСНС України.

 

“Станом на 7 год. 12 грудня продовжуються роботи по розбиранню завалів та демонтажу аварійних елементів конструкцій будівлі. В ході проведення пошукових робіт виявлено тіла 14 загиблих осіб (тіла 9 осіб не ідентифіковано)", - йдеться в повідомленні.

 

В ДСНС зазначили, що всього внаслідок пожежі загинуло 16 осіб, постраждало 30 осіб, в лікувальних закладах залишається 8 осіб.

 

На місці події працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації та оперативна група ГУ ДСНС України в Одеській області.

 

До ліквідації наслідків пожежі залучено 222 людей та 37 одиниць техніки, з них від ДСНС - 67 чоловік особового складу та 8 одиниць техніки.

 

Як повідомляла УМ, 8 грудня, під завалами коледжу в Одесі, рятувальники виявили тіла ще двох загиблих.

 

За даними ДСНС, 4 грудня о 10:12 в Одесі на 3-му поверсі 6-поверхової будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу виникла пожежа. О 14:18 пожежу було локалізовано на площі 4 тис. кв. м. Підрозділами ДСНС врятовано та евакуйовано 40 осіб. Станом на ранок 5 грудня спостерігалося обрушення згорілих будівельних конструкцій всередині будівлі.

 

У ДСНС назвали ймовірну причину пожежі у коледжі в Одесі - пошкоджений подовжувач. Відкрито кримінальне провадження. Поліція має дві версії пожежі у коледжі в Одесі — порушення пожежної безпеки і підпал.

 

В Україні 8 грудня оголошено днем національного трауру.