Пожежа в Одесі: Зеленський оголосив неділю днем жалоби

09:01, 08.12.2019
Пожежа в Одесі: Зеленський оголосив неділю днем жалоби

У зв'язку з трагедією, що сталася в Одесі внаслідок пожежі 4 грудня та призвела до людських жертв, з метою вшанування пам'яті загиблих Президент постановив оголосити в Україні 8 грудня 2019 року днем жалоби.
 

Про це йдеться в Указі Президента.

 

"У день жалоби на всій території України: приспустити Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій; скасувати розважально-концертні заходи, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач", - зазначається в документі.

 

Це рішення Володимир Зеленський прокоментував у Facebook

 

"Нехай ця трагічна подія буде уроком для всіх посадових осіб, керівників, для всіх громадян України. Життя – найцінніше, що є в кожного з нас. Людське життя кожного – найцінніше, що є у країни. Зберегти життя – найперше і найголовніше завдання держави. Гірко, коли люди гинуть на фронті. Але вдвічі гіркіше, коли люди гинуть у мирному місті, при світлі дня, внаслідок чиїхось прорахунків чи злочинної недбалості", - наголосив глава держави.

Станом на ранок неділі рятувальники продовжують заходи щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної із пожежею в будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.
 
 
Всього внаслідок пожежі загинуло 8 осіб, постраждала 31 людина, доля 10 осіб досі невідома.
 
 
Про це пише  пресцентр Держслужби з надзвичайних ситуацій України.
 
 
“Станом на 7 год. 8 грудня відкритого вогню не спостерігається. Проводяться пошуково-рятувальні роботи та роботи по гасінню окремих осередків тління конструкцій будівлі. В ході проведення пошукових робіт виявлено тіла 6 загиблих осіб (2 тіла не ідентифіковано)”, — йдеться у повідомленні.
 
 
“Всього внаслідок пожежі загинуло 8 осіб, постраждала 31 особа, в лікувальних закладах залишається 9 осіб, доля 10 осіб залишається невідомою”, — додали рятувальники.
 
 
Зазначається, що на місці події працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації та оперативна група ГУ ДСНС в області.
 
 
 
Станом на ранок 5 грудня спостерігалося обрушення згорілих будівельних конструкцій всередині будівлі.
 
 
Наразі відомо про вісьмох загиблих. Однією із загиблих є студентка, тіло другої загиблої людини знайшли під завалами 5 грудня. Тіла ще двох людей під завалами знайшли 6 грудня, пізніше знайшли ще одне тіло. 7 грудня було знайдено ще два тіла загиблих під завалами, а пізніше у лікарні помер рятувальник Сергій Шатохін.
 
 
Як повідомляла УМ, в Одесі у коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася пожежа
 
 
Поліція  розслідує дві версії причин пожежі: пошкодження подовжувача і навмисний підпал.