Уряд виділив майже 4 мільйони на ліквідацію наслідків пожежі в Одесі

13:29, 11.12.2019
Уряд виділив майже 4 мільйони на ліквідацію наслідків пожежі в Одесі

(Фото: ДСНС)

Кабінет міністрів виділив майже 4 млн грн на ліквідацію наслідків пожежі в Одеському коледжі та на компенсації родинам загиблих.

 

Про це повідомляє Урядовий портал.

 

"Кабінет міністрів України на своєму засіданні виділив майже 4 млн грн на ліквідацію наслідків пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу", - йдеться у повідомленні.

 

Ініціатива уряду передбачає виділення по 200 тис. грн кожній з родин, чиї рідні загинули під час пожежі в коледжі, та по 50 тис. грн травмованим під час пожежі, ще 315 тис. грн будуть спрямовані на першочергові заходи з ліквідації наслідків пожежі. Загальна сума, яку уряд планує виділити, складає 3 млн 965 тис. грн.

 

“Кошти, які ми виділяємо з резервного фонду, не повернуть тих, хто загинув, і не загоять рани, отримані під час тієї жахливої трагедії. Але ми просто зобов'язані підтримати постраждалих та їхні родини. Разом з тим розслідування трагедії, визначення відповідальних - це питання найвищого пріоритету, воно перебуває на моєму особистому контролі”, - зазначив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

 

Після схвалення на засіданні уряду вказані кошти будуть спрямовані Державній службі України з надзвичайних ситуацій та Одеській облдержадміністрації з резервного фонду Державного бюджету України.

 

Станом на ранок 11 грудня повідомлялося, що відкритого вогню не спостерігається, тривають пошуково-рятувальні роботи та роботи з демонтажу аварійних елементів конструкцій будівлі.

 

Під час пошукових робіт виявлено тіла 10 загиблих осіб (тіла 5 осіб не ідентифіковано). Загалом внаслідок пожежі загинули 12 осіб, постраждали 30, у лікувальних закладах залишаються 9 осіб.

 

Як повідомляла УМ, За даними ДСНС, 4 грудня о 10:12 в Одесі на 3-му поверсі 6-поверхової будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу виникла пожежа. О 14:18 пожежу було локалізовано на площі 4 тис. кв. м. Підрозділами ДСНС врятовано та евакуйовано 40 осіб. Станом на ранок 5 грудня спостерігалося обрушення згорілих будівельних конструкцій всередині будівлі.

 

У ДСНС назвали ймовірну причину пожежі у коледжі в Одесі - пошкоджений подовжувач. Відкрито кримінальне провадження. Поліція має дві версії пожежі у коледжі в Одесі — порушення пожежної безпеки і підпал.

 

В Україні 8 грудня оголошено днем національного трауру.