Мовний омбудсмен про вбивство Мирошниченка: «соціальні мережі – це територія емоцій»

13:49, 10.12.2019
Мовний омбудсмен про вбивство Мирошниченка: «соціальні мережі – це територія емоцій»

Уповноважена із захисту державної мови Тетяна Монахова висловила співчуття родині загиблого бахмутського волонтера Артема Мирошниченка та наголосила, що, перш ніж робити гучні заяви, потрібно дочекатися результатів слідства.

 

Про це вона сказала у вівторок, 10 грудня, під час своєї першої пресконференції, передає “Новинарня“.

 

“Що стосується трагедії в Бахмуті… Це страшна подія. І, насправді, гірко про це говорити. У наш час. У європейській країні. Загибель, вбивство людини, це – горе і трагедія. І це – кримінальний злочин передусім”, – сказала Монахова.

 

Вона пояснила, що необхідно дочекатися результатів слідства.

 

“Тому що версії є різні. І, скажімо, соціальні мережі – а це територія емоцій – емоціонують. Ми бачимо вибух суспільний довкола цієї трагедії. Перш ніж робити якісь гучні заяви – результати слідства”, – наголосила Монахова та висловила глибокі та щирі співчуття родині загиблого.

 

“Як людина – я співчуваю, як політик – я маю бути виваженою у формулюваннях, бо якщо слідство доведе, що мотив вбивства був інший, а я роблю заяви… Ви ж розумієте, що це – відповідальність, тому я кажу про те, що треба дочекатися результатів слідства”, – сказала омбудсмен.

 

Як повідомляла УМ, у неділю, 8 грудня 2019 року, в місті Бахмуті Донецької області відбувалася церемонія прощання з відомим проукраїнським громадським активістом Артемом Мірошниченком, якого по-звірячому забили до смерті за спілкування українською мовою.

 

29 листопада після 22 години вечора по вул. Горького, в районі поштового відділення №7 на Артема Мирошниченка, громадського активіста, було скоєно напад, в результаті якого він отримав важкі ушкодження.

 

Йому було зроблено складну операцію і він перебував в комі. 6 грудня Артем Мірошниченко помер.

 

Поліція встановила причетних. Ними виявились двоє неповнолітніх молодиків — вихованців місцевого спортивного клубу. . 

 

Водночас пресслужба Артемівського міськрайонного суду (м. Бахмут Донецької області) назвала “недостовірною та неправдивою” інформацію, нібито місцевого активіста Артема Мирошниченка вбили через конфлікт на мовному ґрунті.