Побитий в Бахмуті активіст Артем Мирошниченко помер в лікарні

12:21, 06.12.2019
Побитий в Бахмуті активіст Артем Мирошниченко помер в лікарні

Побитий в Бахмуті активіст Артем Мирошниченко помер в лікарні. 

 

Він більше як тиждень був у важкому стані в лікарні. Врятувати його після жорстокого побиття не вдалося.

 

Про це повідомив брат волонтера Сергій Мирошниченко. 

 

 

Як зазначила керівник Центру інформації з прав людини Тетяна Печончик, брат загиблого не вірить у версію про випадковий напад і вважає, що на Артема напали через його проукраїнську позицію.



"Артем Мірошниченко був активістом волонтерської групи Бахмут Український. У 2014 - 2015 роках він плів мережі для військових, чистив картоплю для годування поранених у госпіталі. Артем говорив українською і ходив на всі заходи і волонтерські акції допомоги", -  написала Печончик.

 

"Особистих речей під час нападу викрадено не було. Поліція встановила, що нападників було двоє. Одному 16 років, раніше несудимий, а другому 17 років, судимий за пограбування в минулому році. За даними поліції, 16-річний «безпричинно» напав на Артема, побив і кинув головою об плиту. Інший просто спостерігав. Обоє нападників були п'яні. Згодом суд відправив одного з них під домашній арешт. На суді хлопець пояснив, що побив Мирошниченка, бо займався боксом і єдиноборствами і хотів "перевірити свої навички боротьби", - додала вона.

 

 

 

Як повідомляла УМ, 29 листопада після 22 години вечора по вул. Горького, в районі поштового відділення №7 на Артема Мирошниченка, громадського активіста, було скоєно напад, в результаті якого він отримав важкі ушкодження.

 

Йому було зроблено складну операцію і він перебував в комі. 

 

Поліція встановила причетних. Ними виявились двоє неповнолітніх молодиків — вихованців місцевого спортивного клубу. Одного з них суд відправив під домашній арешт. Щодо другого звинувачення ще не було пред`явлено.