Гончарук доручив відсторонити керівника ДСНС Одещини

18:36, 08.12.2019
Гончарук доручив відсторонити керівника ДСНС Одещини

Прем'єр Олексій Гончарук доручив відсторонити від виконання обов‘язків на час розслідування пожежі в Одеському коледжі керівника ГУ ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака, його заступника із профілактики Михайла Вовка, а також керівника Департамента освіти Олександра Лончака.

 

Про це йдеться в пості Гончарука в Facebook за підсумками візиту до Одеси.

 

"Дав доручення голові ДСНС негайно відсторонити від виконання обов‘язків на час розслідування керівника Головного управління ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака та його заступника із профілактики Михайла Вовка, та прийняти відповідні кадрові рішення. А самому пану Федорчаку рекомендував написати заяву за власним бажанням. Ситуація, коли чотири останні гучні пожежі з жертвами відбулись в одній області — неприпустима! Голові ОДА — відсторонити керівника Департамента освіти Олександра Лончака і також прийняти по ньому відповідні кадрові рішення", - написав Гончарук.

 

Прем'єр також доручив у найближчий термін міністерці освіти та науки Ганні Новосад "провести інвентаризацію всіх навчальних закладів і навести реальний порядок в закладах освіти".

 

Міністерству внутрішніх справ доручено надати план заходів із протипожежної безпеки по всій Україні.

 

Гончарук повідомив, що з вівторка запрацює урядова комісія, яка має встановити всі причини пожежі.

 

Він також звернувся до голови парламентської фракції Давида Арахамії з проханням підготувати подання до президента щодо присвоєння звань Героїв України загиблим при пожежі рятувальнику Сергію Шатохіну та викладачці Анні Бортюк, "які ціною власного життя врятували інших".

 

Як повідомляла УМ, 4 грудня о 10:12 в Одесі на 3-му поверсі 6-поверхової будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу виникла пожежа. О 14:18 пожежу було локалізовано на площі 4 тис. кв. м. Підрозділами ДСНС врятовано та евакуйовано 40 осіб. Станом на ранок 5 грудня спостерігалося обрушення згорілих будівельних конструкцій всередині будівлі.

 

За совами прем'єра Гончарука, остання перевірка будівлі коледжу відбулася 5 років тому - у червні 2014-го.

 

У ДСНС назвали ймовірну причину пожежі у коледжі в Одесі - пошкоджений подовжувач. Відкрито кримінальне провадження. Поліція має дві версії пожежі у коледжі в Одесі — порушення пожежної безпеки і підпал.

 

В Україні 8 грудня оголошено днем національного трауру.