Джуліані прибув до Києва для зустрічі з Шокіним і Куликом - NYT

21:35, 04.12.2019
Джуліані прибув до Києва для зустрічі з Шокіним і Куликом - NYT

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані в середу, 4 грудня, прибув до Києва, де планує зустрітися з колишнім генеральним прокурором України Віктором Шокіним і прокурором Костянтином Куликом у справі про імпічмент Трампа.

 

Про це повідомляє The New York Times.

 

Повідомляється, що Джуліані подорожує разом зі знімальною групою одного з американських каналів, який знімає документальний фільм, що відстоює позицію Трампа у справі про імпічмент в США.

 

За даними видання, у вівторок, 3 грудня, Джуліані провів зустріч у Будапешті (Угорщина) з екс-генпрокурором України Юрієм Луценко, а також колишнім українським дипломатом Андрієм Теліженко, колишнім нардепом Андрієм Артеменко, і колишнім головою Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайлом Охендовским.

 

Зокрема, під час зустрічі Артеменко і Охендовський поставили під сумнів справжність так званої "Амбарной книги "Партії регіонів" в частині, яка стосувалася колишнього політтехнолога Трампа Пола Манафорта.

 

Зазначимо, раніше УМ повідомляла, що Кулик, можливо, замішаний в корупційному скандалі з сином екс-віце-президента США Джо Байдена. За інформацією видання, саме Кулик готував документи із звинуваченнями Хантера Байдена, коли він входив до правління української газової компанії Burisma Holdings.

 

У 2016 році Кулику висунули звинувачення в незаконному збагаченні, оскільки він володів великими грошовими активами, квартирами в центрі Києва та дорогим позашляховиком. У розпал цієї справи його перевели з військової прокуратури на пост начальника міжнародного відділу ГПУ. На цій посаді Кулик почав займатися справою Burisma і Хантера Байдена.

 

Як відомо, у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.