Геращенко: Зеленський має озвучити у Раді переговорну позицію перед самітом у Парижі

16:11, 02.12.2019
Геращенко: Зеленський має озвучити у Раді переговорну позицію перед самітом у Парижі

Партія “Європейська солідарність” хоче почути переговорні позиції України перед самітом у Парижі 9 грудня від президента Володимира Зеленського

 

Про це повідомила співголова фракції “Європейська солідарність” Ірина Геращенко на Погоджувальній раді, передає Еспресо.TV.

 

“Сьогодні країну і експертне середовище найбільше турбує план – чи існує він взагалі, – з яким президент Зеленський поїде на Нормандський формат у Парижі” – пояснила народна депутатка.

 

Геращенко наголосила, що її партія публічно звертається до президента України, щоб той зустрівся з лідерами парламентських фракцій і обговорив “червоні лінії” України, які – цитата – “неприпустимо переходити, в тому числі і в парламенті”.

 

Також нардеп підкреслила політику власної партії, що полягає у визнанні, саме тимчасового статусу здійснення місцевого самоврядування за особливим порядком у тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей.

 

“Наша політична сила ніколи не підтримає жодного законопроєкт, де буде підтверджено постійний статус особливостей місцевого самоврядування. Я хочу наголосити, що ми голосували тільки за тимчасовий статус” – додала політик.