Грузія на пів року стає головуючою державою у Раді Європи

10:50, 27.11.2019
Грузія на пів року стає головуючою державою у Раді Європи

27 листопада 2019 починається період головування Грузії у Комітеті міністрів Ради Європи – основному керівному органі цієї організації.

 

Про це "Європейській правді" повідомили в МЗС Грузії, зазначивши пріоритети цієї організації на пів року.

 

В історії незалежної Грузії це буде першим випадком, коли ця держава очолюватиме міжнародну організацію, підкреслили в Тбілісі.

 

Церемонія передачі головування Грузії відбудеться у середу у Страсбурзі за участі міністра закордонних справ цієї держави Давіда Залкаліані. Період головування Грузії триватиме до 15 травня 2020 року.

 

Грузія визначила чотири пріоритети для свого головування: права людини та захист навколишнього середовища; залучення громадськості до ухвалення рішень; дружня до дітей судова система (із залучення кращого досвіду реституційного правосуддя); зміцнення демократії через освіту, культуру та молодіжні програми.

 

Варто підкреслити, що після безумовного зняття санкції з Російської Федерації в червні минулого року Рада Європи перебуває у кризі. Тривають розмови про реформування організації, до розробки якої буде залучений Комітет міністрів – орган, у якому головуватиме Грузія.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країни Балтії та Грузія підтримали Україну в ПАРЄ спільною заявою про РФ i бойкотом відкриття осінньої сесії