«Україну штормить»: біля місця аварії танкеру перевищений вміст нафтопродуктів

18:23, 22.11.2019
«Україну штормить»: біля місця аварії танкеру перевищений вміст нафтопродуктів

Затонулий біля берегів Одеси вранці 22 листопада танкер "Делфі" під молдавським прапором став причиною екологічного лиха у Чорному морі.

 

Пальне, що вилилося з судна, у 53 рази перевищило припустимий вміст забрудненості у морській воді. Про це на своїй сторінці у Facebook написав новопризначений в.о. голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов.

 

"Інспектори провели добір проб води на місці перебування підтопленого танкера. В підсумку встановлено перевищення за вмістом у воді нафтопродуктів у 53 рази на місці аварії. Тут проводиться постійний моніторинг, присутні державні інспектори", – повідомив чиновник.

 

 

Він також зазначив, що представники Державної екологічної інспекції, відповідно до закону, почали розраховувати збитки, завдані танкером довкіллю, з подальшим зверненням із претензією про відшкодування їх державі.

 

Як повідомляла УМ,  сьогодні під Одесою танкер викинуло на мілину, а вчора ввечері рейс TK465 авіакомпанії Turkish Airlines, котрий прямував зі Стамбула до Одеси в умовах потужного бокового вітру під час дотику до ЗПС підломив передню стійку шасі.

 

Також через штормову погоду під воду йдуть популярні українські курорти в Херсонській та Запорізькій областях.

 

 

У курортній Кирилівці в Запорізькій області 22 листопада через штормову погоду затопило близько 40 баз відпочинку. У деяких місцях рівень води досяг 80 метрів.

 

 

Бази відпочинку не працюють.

 

 

Шалений вітер нагнав хвилі на Федотову косу, розташовану в морі на території Якимівського району Запорізької області. Її оголовок – острів Бірючий опинився відрізаним від "великої землі", піщана дорога геть затоплена. На острові нині перебувають близько 40 людей.

 

Для їхнього порятунку направили плаваючий транспортер рятувального загону.