Ситник передбачив екстрадицію втікача Онищенка з Іспанії в грудні 2019

11:58, 14.11.2019
Ситник передбачив екстрадицію втікача Онищенка з Іспанії в грудні 2019

Колишнього народного депутата Олександра Онищенко, який втік з України та переховується від слідства, екстрадують з Іспанії, де він програв усі суди.
 
Про це в інтерв’ю 24 каналу сказав голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник. 
 
"Онищенко повертається, ну майже повернувся в Україну. Чому? Тому що він програв усі суди на території Іспанії - і в частині екстрадиції, і в частині визнання його політичним біженцем. Є певна орієнтовна дата - це грудень 2019 року. Звичайно, щось ще може відбутися, але суди він програв. Тому є рішення про його екстрадицію", - сказав Ситник.
 
При цьому Ситник не відкинув ймовірність, що Онищенко з Іспанії може втекти в Німеччину, де має підприємства. За словами Ситника, в цій ситуації все буде залежати від "оперативності закордонних колег".
 
У свою чергу, Онищенко заявив, що Ситник бреше про екстрадицію і заморожування його рахунків. При цьому він пообіцяв повернутися в Україну добровільно, "якщо захоче".
 
"Ситник заявляє, що я програв суди і екстрадують незабаром. І знову бреше. У рішенні мого суду написано, що мене можуть екстрадувати тільки за згодою Кабінету міністрів Іспанії. Суд щодо екстрадиції був в березні 2017-ого року. І три роки Кабмін так нічого і не підписав. У підсумку я сам повідомив усім, що я написав заяву, що хочу повернутися в Україну. І повернуся я в Україну не тоді, коли захочуть цього Ситник та інші балаболи А в тому випадку, якщо захочу цього я", - написав Онищенко у Фейсбуку.