Луценко склала мандат, а В'ятрович проходить в Раду

16:54, 12.11.2019
Луценко склала мандат, а В'ятрович проходить в Раду

Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутат від "Європейської солідарності" Ірини Луценко за її заявою.

 

Рішення прийнято на засіданні Верховної Ради

 

 "За" проголосували 275 нардепів. Луценко в промові підбила підсумок своєї діяльності в парламенті за 10 років.  

 

Тепер до Верховної Ради за списками партії Порошенко проходить історик Володимир В'ятрович. Колишній глава Інституту національної пам'яті зайде в Раду за списками "Європейської солідарності" Петра Порошенка.

 

"У черзі за Іриною Луценко йшла Наталія Бойко. Щоб до парламенту замість неї зайшов Володимир В'ятрович, ця Наталія Бойко зняла кандидатуру й опинилася радником нашого прем'єра-міністра... Щоб В'ятрович зайшов до Ради", - заявив  з трибуни парламенту  депутат від "Слуги народу" Максим Бужанський.

 

Дружина колишнього генпрокурора вирішила достроково скласти депутатські повноваження, пославшись на стан здоров'я. "Повідомляю, що подала заяву про дострокове припинення депутатських повноважень. Стан здоров'я не дає мені можливості працювати в повну силу, а відлежуватися за спинами команди не звикла", - написала вона в Facebook.

 

Дружина колишнього генпрокурора вирішила достроково скласти депутатські повноваження, пославшись на стан здоров'я.

 

Водночас вона зазначила, що залишається членом команди партії "Європейська солідарність", адже "потрібні для країни справи можна робити і не маючи мандата народного депутата". 

 

Як повідомляла УМ,  місце Луценко  в парламенті мав заняти наступний номер у списку «ЄС»: Наталія Бойко, колишня заступниця міністра енергетики і вугільної промисловості.