Росіяни на переговорах в Мінську ставляться до Кучми з повагою - Резніков

14:55, 12.11.2019
Росіяни на переговорах в Мінську ставляться до Кучми з повагою - Резніков

Член української делегації, глава політичної підгрупи в тристоронньої контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Олексій Резніков в інтерв'ю виданню "ГОРДОН" розповів, як йому працюється під керівництвом другого президента України Леоніда Кучми.

 

"До Кучми з неймовірною повагою ставляться всі учасники мінського процесу. І представники російської сторони, навіть якщо йде жорстка дискусія, до нього проявляють належну пошану", - сказав Резніков, відповідаючи на запитання інтерв'юера про те, як йому працюється з Кучмою.

 

За словами члена української делегації, у Кучми в Мінську непроста роль.

 

"Він і повинен бути якоюсь мірою закритим. Але повірте, у нього проукраїнська позиція, дуже чітка і системна. Якщо хтось думає, що він може здати інтереси України, помиляється. Я бачив і чув, як він веде переговори. Кучма може бути жорстким", - зазначив Резніков.

 

Так, за його словами, для чотирьох керівників підгруп у тристоронній контактній групі "босом" є Леонід Кучма.

 

Як повідомляла УМ, прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що підсумки роботи ТКГ за останній період відкрили шлях до зустрічі "нормандської четвірки". При цьому вона зазначила, що на думку Леоніда Кучми, на зустрічі можливе погодження дорожньої карти досягнення миру в Україні.

 

Додамо, що представник країни в Тристоронньої контактної групи Леонід Кучма не вважає "формулу Штайнмайера" - формулою миру. На думку Кучми, для реалізації світу на Донбасі необхідна допомога іноземних лідерів.

 

Як повідомляла УМ, Раніше в ОБСЄ заявили про провал переговорів в Мінську щодо розведення сил.