Сергій Горбатюк оскаржив звільнення з Генпрокуратури в суді

16:48, 08.11.2019
Сергій Горбатюк оскаржив звільнення з Генпрокуратури в суді

Сергій Горбатюк (кадр "112 Україна")

Колишній керівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк оскаржує своє звільнення з Генпрокуратури в Окружному адміністративному суді Києва.
 
Про це повідомляє прес-служба Окружного суду.
 
"Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати наказ про його звільнення і просить поновити його на посаді начальника управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури або на рівнозначній посаді в органах прокуратури", - йдеться в повідомленні.
 
Окрім цього, Горбатюк просить суд стягнути з Генпрокуратури на його користь середній заробіток на весь час вимушеного прогулу.
 
Відповідний позов зареєстрували в Окружному адмінсуді Києва 7 листопада. Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом.
 
Нагадаємо, 23 жовтня генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення керівника управління спеціальних розслідувань Сергія Горбатюка. Офіційною причиною звільнення у ГПУ назвали "ліквідацію чи реорганізації органу прокуратури, в якому прокурор обіймає посаду, або в разі скорочення кількості прокурорів органу прокуратури". 

 

Таке рішення Горбатюк пов'язує з тим, що він "незручний" для нового керівництва Генпрокуратури. Формальною підставою звільнення Горбатюк вважає переатестацію прокурорів. Горбатюк заявив, що оскаржуватиме рішення генпрокурора.
 

Він також зазначив, що Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка вважає організоване злочинне угруповання президента-втікача Віктора Януковича вигадкою екс-очільника ГПУ Юрія Луценка.

 

На сьогоднішній день, за словами Горбатюка, розслідування справ Майдану зупинилося.