Невідомі напали на антикорупційного експерта Лємєнова, який тестує прокурорів

10:16, 08.11.2019
Невідомі напали на антикорупційного експерта Лємєнова, який тестує прокурорів

Юрист та експерт у сфері антикорупційної політики з ГО StateWatch Олександр Лємєнов заявляє, що вранці 8 листопада на нього напали невідомі.

 

Про це йдеться в пості Лємєнова у Facebook  

 

 "Сьогодні о 7.45 за вулицею Максимовича 2 на мене скоїли напад. Кастет (або щось дуже схоже), балончик Терен 4М, два молодика. Зафіксовано все в процесуальному порядку, злочинців, як і замовників, будуть шукати", - написав він.

 

За словами Лємєнова, спершу його вдарили ззаду по голові, потім бризнули в очі з балончика і втекли.

 

Наздогнати нападників чоловік не зміг. Лємєнов назвав усе це "дитячим садком" і запевняє, що якщо "одним нападом" не зупинять його у "боротьбі за нову Україну".

 

Лємєнов є членом кадрової комісії, яка займається тестуванням прокурорів, які претендують на роботу в Офісі Генерального прокурора.

 

Як повідомляла УМ,  23 жовтня прокурори почали проходити атестацію в рамках реформи. За словами Лємєнова, майже 30% претендентів на роботу в Офісі генерального прокурора не склали іспит на знання законодавства.

 

Реформу прокуратури ініціював президент Володимир Зеленський і ухвалила Верховна Рада.


За задумом реформаторів, працювати в нових органах прокуратури продовжать прокурори, які пройдуть оцінювання за критеріями професійності та доброчесності.

 

Деякі прокурори ставили під сумнів ефективність атестації. Проти ухваленого порядку атестації висловлювався зокрема на той момент керівник Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

 

Генеральна прокуратура не допустила до атестації прокурорів управління спецрозслідувань Олексія Донського та Сергія Горбатюка, які займалися розслідуваннями справ Майдану. Зазначається, що слідчих звільнили через те, що вони подали заяву на згоду про переатестацію у довільній формі, оскільки не погоджувалися з новою формою.

 

Горбатюк заявив, що оскаржуватиме рішення генпрокурора.