Закревська відмовилися очолити департамент щодо справ Майдану

15:11, 07.11.2019
Закревська відмовилися очолити департамент щодо справ Майдану

Адвокатка Євгенія Закревська, яка представляє інтереси сімей загиблих під час Революції Гідності, відмовилася від посади голови новоствореного департаменту, який здійснюватиме процесуальне керівництво у справах Майдану, оскільки вважає пріоритетом продовжувати вирішувати справи потерпілих.

 

Про це Закревська повідомила у Facebook.

 

Вона підтвердила, що генеральний прокурор України Руслан Рябошапка справді пропонував їй посаду в новоствореному органі.

 

"Ставимо пріоритет — інтереси справ Майдану. Тобто відкидаємо всі мої інші справи й особисті вподобання. І далі виходимо з цього. Женя Закревська не може бути одночасно і адвокатом — представником потерпілих — і прокурором. І навіть просто керівником прокурорів", — написала вона.

 

Закревська зазначила, що, погодившись на посаду в прокуратурі, вона б сильно "оголила фронт захисту потерпілих", якого не буде кому перекрити. 

 

Також її непокоїть "присутність Авакова на посаді міністра МВС".

 

"Це не значить, що при міністрі Авакові розслідувати справи Майдану немає сенсу чи неможливо. Це лише значить, що з такою системною протидією я всередині системи неефективна. Я ефективніше можу боротись ззовні. Саме з позиції представника потерпілих", — додала Закревська.

 

Як повідомляла УМ,  Рябошапка призначив Мисяка керівником департаменту у справах Майдану. 

 

Нагадаємо, 21 жовтня Рябошапка своїм указом створив департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках. 

 

23 жовтня генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення керівника управління спеціальних розслідувань Сергія Горбатюка.

 

Таке рішення Горбатюк пов'язує з тим, що він "незручний" для нового керівництва Генпрокуратури. Він заявив, що оскаржуватиме рішення генпрокурора.
 
 

 

І заявляв, що Богдан хотів припинити розслідування справ щодо Майдану та Януковича.

 

Водночас Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявляє, що управління спеціальних розслідувань ГПУ на чолі з Сергієм Горбатюком займалося не своїми справами.

 

А ГПУ почала службову перевірку щодо можливої втрати матеріалів справ Майдану