У Києві заарештували жінку-ветерана АТО Грищенко

18:37, 06.11.2019
У Києві заарештували жінку-ветерана АТО Грищенко

У середу, 6 листопада, Печерський суд Києва заарештував ветерана АТО Інну Грищенко з позивним "Пума" на 60 діб.

 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Назар Приходько.

 

Засновник Pizza Veterano Леонід Остальцов повідомив про обшуки в київській піцерії, де працювала Інна Грищенко, а також у його помічника Дмитра Терещенка.

 

 

Терещенко нібито звинувачують у причетності до замаху на бізнесмена в Косові (Івано-Франківська область) у 2018 році, за яке у вересні 2019 року затримали кіборга Владислава Грищенка, з позивним "Буча".

 

Владислав є чоловіком Інни, яка три роки тому працювала в одному із закладів Veterano Group. Тоді його дружина проходила у справі як свідок, а тепер - як підозрювана.

 

Як пише "Новинарня", у клопотанні про арешт, який оголосили в суді прокурори, зазначається, що Владислав Грищенко отримав замовлення на вбивство підприємця з міста Косів Івано-Франківської області.

 

“На початку липня минулого року невстановлена особа замовила Грищенку вбивство жителя Косів. Він вступив у змову зі своєю дружиною Інною Грищенко та придбав вибухові речовини”, – зазначається у клопотанні.

 

Згідно з ним, Грищенко мав ще одного спільника, який, нібито, був разом із ним у місті Косів. У дворі жертви, за даними слідства, Грищенко встановив вибуховий засіб біля колеса автомобіля. Він мав спрацювати, коли авто почне рухатися.

 

Однак, йдеться в документі, вибуховий засіб не спрацював і відвалився.

 

“Коли потерпілий повернувся додому, то виявив цей засіб і викликав працівників поліції… Докази підтверджують, що Інна Грищенко приймала участь у вчиненні кримінальних правопорушень”, – зазначив прокурор.

 

Він наголосив, що будь-який інший запобіжний захід, крім безальтернативного арешту, може супроводжуватися ризиками впливу підозрюваної на свідків та замовників, які “поки не встановлені”. Також, за словами прокурора, вона може переховуватися від слідства.

 

Інну Грищенко затримали 5 листопада.

 

Адвокат Масі Найєм, який представляв підозрювану у цьому розгляді, зазначив, що зробили це з порушенням закону.

 

“Їй інкримінують тяжку статтю. Згідно із законом затримання мало проводитися в присутності адвоката. Цього забезпечено не було. Це є підставою взагалі не обирати жодного запобіжного заходу”, – сказав Найєм.

 

Сама Інна Грищенко категорично заперечила свою вину. Говорить, що подібних дій не вчиняла. До того ж, каже, її ймовірне переховування від слідства є нісенітницею.

 

“24 вересня затримали мого чоловіка. Тоді ж провели перші обшуки. У мене був 41 день, щоб поїхати з міста, але я цього не робила”, – сказала Грищенко.

 

Також жінка зазначила, що вона є інвалідом війни, а тому має періодично робити операцію на нозі та проходити реабілітацію, інакше стан кінцівки буде погіршуватися.

 

Адвокати просили для Грищенко домашній арешт, натомість суддя Бортницька задовольнила клопотання прокурорів і арештувала Грищенко.

 

Мама Інни Грищенко у коментарі виданню “Інсайдер” повідомила, що за її даними, підозри за різними епізодами оголосили більш ніж десятьом людям, а ГПУ, нібито, намагається “зробити з них бандитське угрупування.

 

Натомість, в жодних інших справах Інну Грищенко не допитували.