Депутатка Ірина Луценко написала заяву про складання мандату

10:33, 04.11.2019
Депутатка Ірина Луценко написала заяву про складання мандату

Народна депутатка від “Європейської солідарності” Ірина Луценко написала заяву про дострокове припинення повноважень за станом здоров’я.

 

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерело в апараті Верховної Ради.

 

Документ до апарату ВР було подано у п’ятницю, 1 листопада.

 

За даними джерела, Луценко написала заяву через стан здоров’я та планує працювати в парламенті найближчого пленарного тижня.

 

Про рішення 53-річної Ірини Луценко скласти мандат нібито поінформований лідер партії “ЄП” Петро Порошенко.

 

Як відомо, підприємиця Ірина Луценко вперше стала народним депутатом у 2012 році за списком ВО “Батьківщина”, коли її чоловік Юрій Луценко сидів у в’язниці, переслідуваний режимом Януковича.


Надалі Ірина стала депутатом ВР VIII скликання від Блоку Петра Порошенка. Заступник голови фракції БПП; із квітня 2017 року до травня 2019-го – представник президента України у Верховній Раді.


Народним депутатом ІХ скликання стала як 15-й номер партії “Європейська солідарність”.

 

УМ нагадує,  НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо чоловіка Ірини - Юрія Луценка за статтею Кримінального кодексу України про зловживання владою або службовим становищем. Справу відкрили ще 13 серпня поточного року після відповідного рішення Солом’янського районного суду Києва.

 

На початку жовтня Державне бюро розслідувань також відкрило кримінальне провадження за фактом можливого зловживання владою або службовим становищем Луценком. Тоді підставою була заява голови парламентської фракції «Слуга народу» Давида Арахамія. Він вказав у заяві, що Луценко, можливо, у змові з низкою колишніх депутатів Верховної Ради та іншими особами, сприяв функціонуванню незаконного грального бізнесу в Україні.

 

Раніше американські ЗМІ повідомляли, що Юрій Луценко є тим з України, який, за даними американських прокурорів, схиляв партнерів Рудольфа Джуліані Лева Парнаса та Ігоря Фрумана наполягати на відстороненні колишнього посла США в Україні Марі Йованович.

 

Пізніше Луценко відхрестився від зв'язків з Парнасом та Фруманом.