Депутати від «Слуги народу» вимагають від керівництва доплат в $ (фото, відео)

21:06, 01.11.2019
Депутати від «Слуги народу» вимагають від керівництва доплат в $ (фото, відео)

(фото: facebook.com / Слуга народу)

Депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький підтвердив листування про підвищення зарплати депутатам з невідомою йому особою, яка повідомила про це в телеграм-каналі "Джокер".
 
Про це він сказав у коментарі "Радіо Свобода".
 
За словами Радуцького, йому почали надходити повідомлення з номера, який був записаний в його телефоні як "хз".
 
Він пояснив, що вважав, що це якась знайома людина, і тому почав підтримувати з нею листування. Примітно, що президента Зеленського в листуванні називають "Першим".
 
На уточнююче питання, чи обговорював він доплати депутатам з невідомою особою, Радуцький відповів журналістці: "Не я обговорював, шановна... Де ви бачили, що це я обговорював? Всі запитання про зарплату йдуть не від мене. Але я не відмовляюсь, така розмова дійсно була".
 
 
У листуванні пранкер писав Радуцькому про те, що депутати нібито хочуть отримувати доплати.
 
Повідомлення пранкера Радуцькому: "Они хотят $", "Юля 20 говорят платит, Петя, Голос".
 
 
Радуцький у відповідь написав, що давно говорив про необхідність доплат депутатам.
 
Повідомлення Радуцького пранкеру: "Я об этом говорил первому, что надо что-то решать с донорами иначе не удержим. Я слышал про 40 от некоторых богатых товарищей".
 
При цьому в телеграм-каналі "Джокер" вказується, що йшлося нібито про доплати депутатам у конвертах. Пранкер пообіцяв опублікувати докази, що депутати "Слуги народу" отримують гроші в конвертах.
 
У коментарі журналістам Радуцький заявив, що давно виступав за підвищення зарплат депутатам.
 

"Не отримують депутати "Слуги народу" ніяких грошей у конвертах. Крапка", - сказав він.
 
"Я бачу в нашій фракції людей, особливо в Києві, які знімають квартиру, і дійсно я хвилююся... в Зеленського - в нього нема тих грошей. Якщо дійсно будуть якісь донори, як були в минулому уряді... Ми ж знаємо, що були гроші від USAID, якісь фонди створювались. Якби дійсно вдалося якісь донори, країни залучити. Не тільки для депутатів, а й для чиновників", - додав Радуцький.
 
Зауважимо, останнім часов у "Слузі народу" розігралося кілька скандалів. Так, голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко складає повноваження на тлі секс-скандалу навколо його особи.
 
Окрім того, напередодні депутатка фракції "Слуга народу" Анна Скороход розплакалася через те, що на засіданні Верховної Ради їй нібито відмовили розглянути правки до закону про газотранспортну систему.