«Євросолідарність» зареєструвала проєкт заяви до НАТО про отримання ПДЧ

21:36, 30.10.2019
«Євросолідарність» зареєструвала проєкт заяви до НАТО про отримання ПДЧ

"Європейська Солідарність" зареєструвала проєкт заяви Верховної Ради про першочергові кроки забезпечення євроатлантичної інтеграції України - про набуття повноправного членства в Альянсі.

 

Про це повідомила народний депутат, співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко.

 

"Нас турбують заяви з владного табору, що ніхто нам зараз ПДЧ не дасть, а значить, не варто наполягати. Якби ми були "реалістами", будували зовнішню політику за принципом "ніхто нам безвіз, поки йде війна, не дасть" і не тиснули на наших партнерів, то досі б Україна не мала б ні Угоди про асоціацію, ні безвізу", - написала вона у Фейсбук.

 

 

Також вона зазначила, що не треба ще раз просити ПДЧ. Адже Україна подала відповідне звернення ще в 2008 році. Але треба актуалізувати нашу позицію в цьому питанні.

 

"Пропонуємо звернутися до НАТО із заявою про підтвердження наміру України отримати ПДЧ, і очікуємо, що парламенти країн-членів Альянсу сприятимуть отриманню плану", - зазначила політик.

 

Ірина Геращенко зазначила, що Україна в цьому питанні повинна говорити, тиснути і домагатися свого.

 

Також народний депутат повідомила, що сьогодні на профільному комітеті зовнішніх відносин розгляд цієї заяви було занесено до порядку денного.

 

"Правда, саме рішення комітет ухвалить тільки на наступних зборах", - додала вона.

 

Резюмуючи, політик зазначила, що докір пана Яременка, що попередня влада мало зробила у зовнішній політиці і для інтеграції з НАТО - почутий. І запропонувала "слугам" показати приклад і зробити більше в цьому напрямку.