Місія ОБСЄ не помітила обстріл ділянки розведення в Золотому 26 жовтня

20:28, 29.10.2019
Місія ОБСЄ не помітила обстріл ділянки розведення в Золотому 26 жовтня

В штабі операції Об’єднаних сил стверджують, що спостережна місія ОБСЄ не зафіксувала обстріл 26 жовтня в межах ділянки розведення біля Золотого 4, про який звітували українські військові.

 

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

 

"Задля усунення непорозумінь навколо матеріалів пресцентру ОС пояснюємо, що фіксацію обстрілів позицій Об'єднаних сил, і ділянок розведення зокрема, проводить як українська сторона, так і СММ ОБСЄ. Фіксація обстрілів представниками СММ ОБСЄ проходить на підставі інформації з відеокамер місії, що розміщені на різних ділянках лінії розмежування. Таким чином, зафіксований 26.10.2019 представниками Об'єднаних сил факт обстрілу ділянки розведення у Золотому-4 не знайшов підтвердження у представників СММ ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

 

29 жовтня на брифінгу в Краматорську командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко заявив, що останній обстріл ділянки розведення в районі населеного пункту Золоте-4 було зафіксовано місією ОБСЄ 18 жовтня.

 

Водночас, як свідчать зведення штабу ООС, українські військові фіксували обстріли з боку бойовиків біля Золотого не тільки 26 жовтня, а й раніше – 22 жовтня.

 

 

Як повідомляла УМ, у штабі Операції Об'єднаних сил офіційно підтвердили початок відведення військ на Донбасі біля селища Золоте.

 

Водночас добровольці, які там перебувають, заявили, що необхідні для цього умови так і не були виконані.