Сергій Горбатюк розслідував справу, у якій фігурував Богдан

13:48, 25.10.2019
Сергій Горбатюк розслідував справу, у якій фігурував Богдан

Сергій Горбатюк

Звільнений керівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк підтвердив, що його управління займалося розслідуванням справи, де фігурував глава Офісу президента Андрій Богдан.
 
Про це Сергій Горбатюк заявив в ефірі "Громадського радіо".
 
В управління Горбатюка зокрема вважали, що Богдан впливав на судові рішення, які зобов’язали Україну виплатити більше 3 мільярдів гривень за гарантіями корпорації "Єдині енергетичні системи" перед російським Міноборони.
 
"Є дійсно справа, у якій були прийняті судові рішення, які не могли насправді бути прийняті ні за яких умов. Вони на Україну поклали 3,2 мільярди гривень боргу і виплату 32 мільйонів гривень Росії. За цією справою вже більше року ми підготували проекти повідомлень про підозру суддям, але керівництво Генпрокуратури це блокувало. У цій справі є ряд осіб, які сприяли прийняттю рішень, і серед цих осіб перевіряли також і Богдана", - повідомив він.
 
Зазначимо, раніше в Генпрокуратурі заявили, що нічого не знають про начебто підозру Богдану. 
 
23 жовтня генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення керівника управління спеціальних розслідувань Сергія Горбатюка. Офіційною причиною звільнення у ГПУ назвали "ліквідацію чи реорганізації органу прокуратури, в якому прокурор обіймає посаду, або в разі скорочення кількості прокурорів органу прокуратури". 

 

Таке рішення Горбатюк пов'язує з тим, що він "незручний" для нового керівництва Генпрокуратури. Формальною підставою звільнення Горбатюк вважає переатестацію прокурорів. Горбатюк заявив, що оскаржуватиме рішення генпрокурора.
 

Він також зазначив, що Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка вважає організоване злочинне угруповання президента-втікача Віктора Януковича вигадкою екс-очільника ГПУ Юрія Луценка.

 

На сьогоднішній день, за словами Горбатюка, розслідування справ Майдану зупинилося.