Депутати Ради у відповідь на закиди «Азову» написали листа конгресменам США

13:38, 25.10.2019
Народні депутати підготували проєкт листа до 40 американських конгресменів, які закликали занести "батальйон "Азов" до списку терористичних організацій.
 
Про це повідомив депутат від "Слуги народу" Богдан Яременко.
 
"Не можуть залишитися без реагування народних депутатів України спроби публічного очорнення одного з найбільш заслужених і боєздатних підрозділів Національної гвардії України окремого загону спеціального призначення "Азов". Тому підготував проєкт листа до 40 американських конгресменів, які звернулися до Державного секретаря США Майка Помпео із закликом занести "батальйон "Азов" до списку терористичних організацій", - повідомив він.
 
У листі йдеться, що депутати готові надати будь-яку необхідну допомогу в з’ясуванні об’єктивної та неупередженої інформації про загін спеціального призначення "Азов".
 

Також у листі є звернення до українських правоохоронців опублікувати результати перевірки всіх фактів та тверджень, що наведені в листі американських конгресменів.
 
Яременко нагадав, що "Азов" був створений активістами і учасниками Революції Гідності. Цей батальйон брав участь у звільненні з російської окупації Маріуполя і великої кількості інших населених пунктів.
 
Текст листа відкритий для підпису для усіх членів фракції "Слуга народу" та представників інших фракцій Верховної Ради.
 
Передати лист до США планують 29 жовтня.