Порошенко закликав Зеленського і Раду підтримати план вступу до НАТО

11:51, 25.10.2019
Порошенко закликав Зеленського і Раду підтримати план вступу до НАТО

Партія Петра Порошенка "Європейська солідарність" підготувала проект звернення Верховної Ради до НАТО щодо надання Плану дій для набуття членства в альянсі.
 
Про це у своєму відеозверненні сказав п'ятий президент Петро Порошенко.
 
"Територіальну цілісність України ми відновимо політико-дипломатичним шляхом. Таку стратегію ми виробили ще 2014 року. Ця стратегія правильна і безальтернативна. Але вона не змінить агресивної природи північної сусідки. Сталий мир та надійна безпека можливі, лише якщо Україна стане членом НАТО. За 5 років ми зблизилися, як ніколи...", - зазначив Порошенко.
 
За його словами, поставити на порядок денний питання про План дій щодо членства в НАТО - "в першу чергу, обов’язок українського президента". А парламент нового скликання "має нагоду продемонструвати політичну волю" щодо вступу до НАТО.
 

"Наша команда підготувала проект заяви Верховної Ради. Пропонуємо упвноважити голову Верховної Ради разом з президентом і прем'єр-міністром поставити підпис під відповідним зверненням до грудневого саміту НАТО. Воно має продемонструвати консолідовану позицію законодавчої і виконавчої влади у питанні євроатлантичної інтеграції. Закликаю колег по Верховній Раді, - і хто у владі, і хто в опозиції, - підтримати нашу пропозицію вже наступного тижня", - закликав Порошенко.
 
Як писала "УМ", президент Володимир Зеленський зустрівся із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом на полях Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку.