На Черкащині затримали злодія, який обікрав майже 30 храмів

22:12, 23.10.2019
На Черкащині затримали злодія, який обікрав майже 30 храмів

Правоохоронці Черкащини затримали серійного церковного крадія, який обібрав майже 30 храмів не лише на Черкащині, але і в Київській області.


Як повідомляють в черкаському обласному управлінні поліції, протягом останнього часу до них почали надходити повідомлення про крадіжки з церков в Золотоніському, Чорнобаївському та Канівському районах області. Невідома особа вночі проникала в приміщення церкви та викрадала старовинні ікони, коштовне церковне начиння та кошти з скриньок для пожертв. 

 


«Після опрацювання наявної оперативної інформації та доказової бази, отриманої з місць вчинення кримінальних правопорушень, поліцейські Золотоніського району встановили особу, яка причетна до вчинення серії крадіжок. Ним виявився житель Чорнобаївського району. Його затримали після вчинення ним чергової крадіжки», – розповідають черкаські поліцейські.

 


Вони кажуть, що в розмові зі слідчими чоловік розповів, що обкрадав церкви на території Черкаської та Київської областей. До кожної крадіжки ретельно готувався. Церкви обирав через мережу інтернет. Потім заздалегідь приїздив у населений пункт, де була розташована церква, обходив місце, де планував вчинити крадіжку, з’ясовував всі деталі і вночі проникав у храми та викрадав найцінніші речі та кошти.

 


Після все викрадене майно продавав через інтернет за низькими цінами, а кошти витрачав для власного дозвілля.


Також слідчі встановили, що зловмисник ще причетний до серії крадіжок велосипедів, які він викрадав щонайменше чотири рази, щоб дістатися до місця вчинення крадіжки.


Наразі чоловікові оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.