Гонтарева порівняла «Приватбанк» з пірамідою «МММ»

19:15, 21.10.2019
Гонтарева порівняла «Приватбанк»  з пірамідою «МММ»

Ексголова Нацбанку України Валерія Гонтарева вважає "театром абсурду" заяву бізнесмена Ігоря Коломойського про намір отримати 2 млрд дол. компенсації за націоналізацію ПриватБанку.
 

Про це вона сказала в інтерв'ю каналу "Прямий".

 

"Банк був порожньою пірамідою, гіршою за "МММ". Там не те що капіталу, а там активів не було. На сьогодні 217 млрд грн неповернених кредитів, виданих пов’язаним з акціонерами особам. Уже мене немає два з половиною роки (на посаді голови НБУ - ред.), банк в державних руках вже майже три роки. Не виплачено жодної копійки за цими кредитами, жодної. Тобто ми постійно говоримо, що держава внесла 155 млрд грн, а насправді колишні власники винні ПриватБанку 217 млрд грн", - зазначила вона.

 

Гонтарева підкреслила, що не знає, про які 2 млрд дол. компенсації говорить Коломойський: "Ми говоримо про діру. З діри гроші вийти не можуть. Ось є діра, а є гроші. Я навіть не знаю, про які 2 млрд дол. ... Це нонсенс і черговий театр абсурду, який я навіть не хочу обговорювати".

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський суд продовжив арешт активів Коломойського і Боголюбова: на черзі виведення коштів із ПриватБанку

 

Як повідомлла УМ, 1 вересня провели обшук у головному офісі Приватбанку в Дніпрі.

 

Валерія Гонтарєва очолювала Нацбанк у 2016 році під час націоналізації ПриватБанку, яким володів Ігор Коломойський. 

 

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського і скасував націоналізацію ПриватБанку. Це рішення держава оскаржує.