У ПриватБанку проводять обшуки

14:48, 11.09.2019
У ПриватБанку проводять обшуки

Співробітники поліції прийшли з обшуком в ПриватБанк.

 

Слідчі дії проходять у центральному офісі ПриватБанку в Дніпрі, повідомляє "НВ Бізнес".

 

Факт обшуків підтвердили виданню в пресслужбі банку.

 

Як пише hromadske, працівники поліції та прокуратури намагаються вилучити та отримати доступ до всіх документів ПриватБанку, пов'язаних з його юридичним захистом.

 

У банку уточнили, що приводом обшуків поліції стала ухвала Жовтневого районного суду Дніпра щодо залучення рекрутингових компаній працівниками банку.

 

"Викликає стурбованість те, що під приводом нібито «незаконності» залучення рекрутингових компаній, районний відділ поліції, поліція області та прокуратура намагаються вилучити і отримати доступ до всіх документів, пов'язаними з юридичним захистом банку", — йдеться в офіційному коментарі ПриватБанку щодо обшуків.

 

Інвестбанкір Сергій Фурса зазначив, що обшук почали наступного дня після того, як колишній власник ПриватБанку Ігор Коломойський зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

 

"А ви говорите українська держава неповоротка. Тільки вчора президент зустрівся з Коломойським, а вже сьогодні поліція прийшла з обшуками до державного ПриватБанку. Можуть працювати, коли хочуть. Захист бізнесу по-українськи. Держава як може намагається захистити українського підприємця від судового свавілля в Лондоні і США", - написав Фурса у фейсбуці.

 

18 грудня 2016 уряд за пропозицією НБУ і акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію банку через його неплатоспроможність. Держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк був докапіталізувати на суму 116,8 млрд грн, а в червні 2017 уряд вирішив внести в капітал банку ще 38,5 млрд грн на підставі аналізу НБУ і незалежного аудитора — EY.