У метро Києва назвали найдорожчу із знайдених у підземці річ

15:10, 21.10.2019
У метро Києва назвали найдорожчу із знайдених у підземці річ

У столичному метрополітені розповіли, що найчастіше гублять пасажири підземки і яку найдорожчу річ було знайдено у 2019 році.

 

Про це повідомляє УНН.

 

"Загублені пасажирами речі до бюро знахідок надходять майже кожного дня. З початку 2019 року до бюро знахідок КП "Київський метрополітен" найчастіше надходили гаманці, парасольки, телефони, рукавички, шарфи, сумки або пакети з речами. Найдорожчими речами були мобільний телефон марки iPhone X, ноутбук, електричні інструменти та гроші (3000 грн)", - повідомили у пресслужбі.

 

Знайдені речі зберігаються в бюро знахідок не менше 6 місяців. Якщо власники за ними не повернулися, розпорядження речами здійснюється відповідно до Порядку обліку, зберігання, оцінки класифікованого та іншого майна, що переходить у власність держави.

 

"З початку 2019 року до бюро знахідок КП "Київський метрополітен" надійшло на зберігання 180 загублених речей, з них 60 повернуто власникам", - повідомили у пресслужбі.

 

За 2018 рік, станом на грудень, комунальне підприємство "Київський метрополітен" отримало на зберігання 187 загублених речей, з яких лише 40 були повернуті власникам.

 

Як повідомляла УМ, київська міська рада розробила проєкт нових правил користування столичним метрополітеном.