Гончарук заявив, що Зеленський не сміявся з підпалу будинку Гонтаревої

13:18, 21.10.2019
Гончарук заявив, що Зеленський не сміявся з підпалу будинку Гонтаревої

Олексій Гончарук

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що радіти з пожежі в сусіда неправильно, але ми живемо в демократичній країні, де кожен має право жартувати, як йому подобається.
 
"Радіти і сміятися з горя іншого я не вважаю за нормальне. Але у світі є дуже багато сатиричних видань і команд, у яких є різний стиль, тому оцінювати гумор політику, державному чиновнику - це дурний тон. У нас демократична держава, і кожен має право жартувати, як йому подобається", - цитує Гончарука "Українська правда".
 
За його словами, "якби це була якась інша команда, а не "95 квартал", то цей гумор взагалі пішов би непоміченим".
 
"Тому я коментую не сам гумор, а ту паралель, яку зараз йому приписують. Зараз в України багато ворогів, і кожну ситуацію намагаються інтерпретувати таким чином, щоб іноді подати президента у неправильному світлі. Я можу сказати, що я неодноразово бачив справжню реакцію президента Зеленського на історію з пожежею у будинку Гонтаревої. Ця реакція була абсолютно правильна і людська", - заявив Гончарук.
 
"Ніхто не може радіти з того, що в людини горить будинок. Це точно неправильно. І президент Зеленський точно з цього не сміявся", - сказав він.
 
Гончарук додав, що сам номеру ще не бачив, тому свою позицію щодо нього озвучити не може, але в загальному будь-яке насміхання з пожежі в будинку будь-якого громадянина може лише засуджувати.
 
Прем’єр також запевнив, що президент разом з правоохоронцями вживає всіх необхідних заходів, щоб розібратися, як виникла ця пожежа, і дати цьому оцінку.
 
Він додав, що правоохоронці мають приділити "цьому конкретному випадку найбільшу увагу", зокрема, розібратися, "хто за цим стоїть, і як так сталося, що ця подія співпала з візитом місії МВФ".
 
Нагадаємо, у шоу "Вечірній квартал" комік Євген Кошовий та хор імені Верьовки висміяли підпал будинку Валерії Гонтаревої в пісні-пародії "Горіла хата". Номер спричинив хвилю обурення в соцмережах.
 
Сама Гонтарева, якій саме 20 жовтня виповнилося 55 років, коментуючи відео, заявила: "Це сором! Насміхатися над людським горем - це неможливо уявити у цивілізованому суспільстві!".
 
Український олігарх Ігор Коломойський заявив, що йому дуже сподобався номер студії "Кварталу 95" про підпал будинку ексголови Нацбанку Валерії Гонтаревої.
 
У свою чергу міністр економіки вважає номер "Кварталу" про Гонтареву поганим знаком для інвесторів.
 
Гендиректор і художній керівник хору імені Верьовки Зеновій Корінець заявив, що "піддався на вмовляння" і погодився на участь хору імені Верьовки у скандальному номері. "Мене просто переконали, і ми якось не сприйняли це всерйоз. І ми з режисером, до речі, сперечалися: що текст непристойний - як можна стібатися, якщо в людини щось згоріло?.. Я, знаєте, мабуть, до кінця не подумав. І ми потрапили в нехорошу ситуацію. Мені дуже-дуже незручно”, - сказав Корінець.