Мінекономіки вважає номер «Кварталу» про Гонтареву поганим знаком для інвесторів

10:28, 21.10.2019
Мінекономіки вважає номер «Кварталу» про Гонтареву поганим знаком для інвесторів

Тимофій Милованов (фото: facebook.com)

Міжнародні інвестори сприймають пісню студії «Квартал 95» та хору імені Верьовки, у якій висміюється підпал заміського будинку ексочільниці Нацбанку Валерії Гонтаревої, як ознаку зв'язку між олігархом Ігорем Коломойським та чинною владою.
 
Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.
 
За його словами, більшість інвесторів, особливо міжнародних, сприймають Гонтареву як реформаторку, за керівництва якої Національний банк перейшов до гнучкого курсоутворення та політики інфляційного таргетування.
 
"Водночас, на думку зовнішніх спостерігачів, Гонтарева знаходиться під тиском від Коломойського через рішення по "Приватбанку". Також вони не розуміють, наскільки сьогоднішня влада є незалежною від Коломойського та інших олігархів. "95 квартал" асоціюється з владою. І жарти проти Гонтаревої можуть і будуть сприйматись як підтвердження зв'язків між олігархами і владою", - повідомив Милованов.
 
Він зазначає, що сам факт пісні про пожежу будинку Гонтаревої негативно вплине на інвестиційний клімат в Україні.
 

Як писала "УМ", у шоу "Вечірній квартал" комік Євген Кошовий та хор імені Верьовки висміяли підпал будинку Валерії Гонтаревої в пісні-пародії "Горіла хата". Номер спричинив хвилю обурення в соцмережах.
 
Сама Гонтарева, якій саме 20 жовтня виповнилося 55 років, коментуючи відео, заявила: "Це сором! Насміхатися над людським горем - це неможливо уявити у цивілізованому суспільстві!".
 
Український олігарх Ігор Коломойський заявив, що йому дуже сподобався номер студії "Кварталу 95" про підпал будинку ексголови Нацбанку Валерії Гонтаревої.