Генштаб: Росія готується до проведення масштабної військової агресії

10:57, 18.10.2019
Генштаб: Росія готується до проведення масштабної військової агресії

Росія готується до проведення широкомасштабної військової агресії проти України не лише по лінії зіткнення, а по всій лінії кордону.

 

Про це заявив начальник Головного управління підготовки, заступник начальника Генштабу Збройних сил України Олексій Таран в інтерв'ю виданню Тиждень.

 

“Росія готується до проведення широкомасштабної воєнної агресії. Ці плани цілком очевидні. ЗСУ, відповідно, готуються до відсічі збройній агресії по всьому кордону України. Це стосується не лише лінії зіткнення, а й інших районів, починаючи з кордону з Білоруссю і далі поблизу Криму та Бессарабії. На сьогодні ми маємо достатню кількість підготовлених органів управління, які здатні планувати та керувати військами на цих важливих напрямках”, - наголосив Таран.

 

Він зазначив, що на початку агресії Україна мала лише чотири батальйонно-тактичні групи в ЗСУ, які на той момент були більш-менш готові до виконання завдань, решта сил перебувала в пунктах постійної дислокації і вважалася обмежено готовою або зовсім неготовою.

 

На сьогодні ЗСУ має готовими до виконання завдань за призначенням майже весь бойовий склад армії, запевнив Таран.

 

“Можемо порівняти ситуацію у 2014-му й тепер: 5 тактичних груп тоді й 17 бойових бригад у Сухопутних військах, 5 у ДШВ і 2 повноцінні бригади морських піхотинців сьогодні”, - повідомив начальник управління.