Рябошапка доручив провести перевірку щодо скандальної переписки депутата Медяника

09:51, 18.10.2019
Рябошапка доручив провести перевірку щодо скандальної переписки депутата Медяника

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка доручив провести перевірку щодо переписки народного депутата від "Слуги народу" В'ячеслава Медяника. 

 

Про це генпрокурор сказав в ефірі програми "Право на владу", пише УНІАН.

 

"У тій самій переписці написано, що ситуація, яка існувала раніше, коли був "свій" прокурор, який займався конкретними справами і вирішував конкретні питання, то ця ситуація сьогодні вже не існує в прокуратурі", - зауважив Рябошапка.

 

На питання, з ким переписувався Медяник, генпрокурор зазначив: "Він переписувався з бізнесменом. Але він намагався з'ясувати чи вирішити ці питання з одним із моїх заступників, який його не знає, не знав і ніколи не спілкувався з народним депутатом".

 

Рябошапка повідомив: "Я вже доручив провести перевірку цього факту, з'ясувати, чи є там достатньо даних для того, щоб його внести до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань".

 

У той же час, він звернувся до народних депутатів: "Якщо такі переписки щодо цукру будуть вестися і надалі, то я не виключаю, що наступні переписки просто будуть щодо сухарів".

 

Заступник генерального прокурора Віктор Трепак також відреагував на інцидент. 

 

За його словами, він не знайомий з нардепом В'ячеславом Медяником, який хотів з ним поговорити стосовно питання по "цукру".

 

"Тепер готовий познайомитися і поговорити. Але зовсім не "по цукру". З такими питаннями - точно не до мене", – пише Трепак у Фейсбук.

 

Як повідомляла раніше "Страна", 16 жовтня журналісти в парламенті сфотографували як народний депутат від партії "Слуга народу" Вячеслав Медяник, що виграв вибори на окрузі №27 у Дніпрі, на засіданні Верховної Ради переписувався із бізнесменом Олександром Яровим.

 

У переписці Яровий розповів Медянику, що раніше він працював у зв'язці з Генеральною прокуратурою.

 

"Нам давали прокурора виконавця - і самі йому писали всі що потрібно зробити, попередньо погодивши з Юрою. (Чи можна зараз так організувати роботу?) 2.) океан / цукор вже дзвонять запитують - що зробили за тиждень? Можна нас зістикувати з тим прокурором, на кого це розпишуть. Клієнту нічого не показати - підуть до інших. 3.) організовується система лобістів (чи можна нас акредитувати в цьому русі?) І якщо у тебе щось не виходить - не соромся говори як є. Ми налаштовані підключатися і допомагати або посилювати позиції", - йдеться у переписці.

 

На що Медяник відповів, що усі справи мають вирішуватись через його юридичну фірму. Також він пообіцяв поговорити з зазначеного питання з заступником Генерального прокурора Трепаком.

 

Також Медяник повідомив Яровому, що зараз справою займається НАБУ.