«Захистимо українську землю!» - традиційний марш УПА розпочався у Києві

15:03, 14.10.2019
«Захистимо українську землю!» - традиційний марш УПА розпочався у Києві

У Києві в парку Тараса Шевченка розпочався традиційний захід на честь 77-річчя створення Української Повстанської Армії.

 

Про це повідомляє  Укрінформ.

 

Участь у заході беруть кілька тисяч активістів. Учасники акції тримають прапори ВО "Свобода", червоно-чорні прапори УПА та державні прапори України.

Захід розпочався з виступів біля пам’ятника Тарасові Шевченку, де активісти закликали не допустити втрати територіальної цілісності та державного суверенітету України, зокрема, через реалізацію так званої "формули Штайнмаєра". Також учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання полеглих українських захисників.

 

 

Марш УПА “Захистимо українську землю!” пройде бульваром Тараса Шевченка та Хрещатиком до Європейської площі. Активісти також планують піти під Офіс Президента, аби передати свою резолюцію проти "формули Штайнмаєра".

 

 Як повідомляла УМ, центр Києва перекриють через марші. 

 

О 16 годиині розпочнеться акція "Ні капітуляції!".

 

Організатори акції - ветеранські організації - просять не приносити на марш політичні прапори та гасла, а також заборонені предмети, дотримуватися правопорядку та не піддаватися на провокації. Колона пройде до майдану Незалежності, де відбудеться віче, а потім учасники акції перемістяться до урядового кварталу та влаштують перформанс.