У День захисника України ветерани АТО проведуть у Києві марш «Ні капітуляції»

19:55, 11.10.2019
У День захисника України ветерани АТО проведуть у Києві марш «Ні капітуляції»

Ветерани АТО у понеділок, 14 жовтня, у День Покрови та День захисника України, проведуть у Києві марш "Ні капітуляції", вимагаючи від президента України шукати інших виходів вирішення конфлікту на Донбасі, поза Мінським форматом і розведенням військ.

 

Про це на На прес-конференції заявила народний депутат України (фракція "Європейська солідарність"), учасниця АТО Яна Зінкеви, пише Інтерфакс-Україна.

 

Вона розповіла про вимоги ветеранів, які буде озвучено на акції.

 

"Це - заборона введення особливого статусу для ОРДЛО або будь-яких інших регіонів України, тому що це шлях до розвалу. Це - заборона на введення амністії для бойовиків, заборона відведення українських військ на лінії розмежування, заборона на будь-які недержавні воєнізовані формування на території ОРДЛО, заборона проведення виборів у будь-які органи влади та самоврядування до отримання повного контролю на всій лінії українсько-російського кордону", - зазначила вона.

 

Колишній політв'язень Кремля, учасник АТО Євген Панов, у свою чергу, сказав: "Звільняти людей необхідно, звісно, це дуже важливо, але це не має бути будь-якою ціною... Хочу закликати президента Зеленського бути обережнішим у переговорах із РФ".

 

"Ми виступаємо не проти мирних ініціатив, ми виступаємо проти речей, які є... життєво небезпечними для існування нашої країни", - сказав перший командир полку "Азов" Андрій Білецький.

 

Він наголосив: "Ми виступаємо проти абсурдного Мінського формату... з нього треба виходити та шукати абсолютно нові адекватні майданчики, на яких ми зможемо захищати наші національні інтереси".

 

Білецький закликав ветеранів і небайдужих людей: "Приходьте на свято (Покрови, створення УПА), і щоб показати, що ми все розуміємо, що ми небайдужі, ми здаватися не збираємося, ми доб'ємо і того ворога, і внутрішню слабкість, яку проявляє влада. Виходьте 14 жовтня, щоб сказати "ні" тому, що наших людей віддали на свавілля ворогові, щоб сказати "ні" "формулі Штайнмаєра", "Мінську" тощо".

 

Марш розпочнеться о 16:00 у парку Тараса Шевченка в Києві. Організатори акції - ветеранські організації - просять не приносити на марш політичні прапори та гасла, а також заборонені предмети, дотримуватися правопорядку та не піддаватися на провокації. Колона пройде до майдану Незалежності, де відбудеться віче, а потім учасники акції перемістяться до урядового кварталу та влаштують перформанс.