У Києві біля посольства Туреччини напали на захисників курдів

13:03, 11.10.2019
У Києві біля посольства Туреччини напали на захисників курдів

(Фото Sofiia Lapina)

У Києві біля посольства Туреччини сталися сутички під час акції протесту проти військової операції на півночі Сирії.

 

Цю інформацію hromadske підтвердила одна з організаторів акції Наталя Луньо.

 

За її словами, кілька десятків людей прийшли на акції до посольства Туреччини, аби висловити протести проти операції Туреччини у сирії та «геноциду курдів».

 

«Ми вимагаємо від Туреччини припинити вторгнення в північну Сирію. Ми вимагаємо, щоб Туреччина припинила війну, в які нібито бореться з терористами. Ми вимагаємо припинити знищення курдів», — зазначила Луньо.

 

Під час акції кілька людей, які вийшли з території посольства, напали на мітингувальників та рвали їхні плакати. Одну із протестувальників ударив в обличчя чоловік, який потім забіг на територію посольства.

Наразі невідомо, чи є ці люди представниками посольства чи вони просто перебувають на його території.

 

За словами організаторки акції, під час сутичок біля посольства були два представники Нацгвардії, «але якось так сталося, що вони дозволили цим людям повернутися на територію посольства».

 

Зараз на місце події прибули поліцейські й з'ясовують усі обставини події.

Як повідомляла УМ, Туреччина оголосила, що цього тижня почне повітряну і наземну військову операцію в Сирії в регіоні, який здебільшого контролюється курдськими загонами YPG, яких Анкара вважає терористами і які є союзниками США.

 

Пізніше стало відомо, що військові США не братимуть участі у запланованому Туреччиною наступі у північній Сирії та залишають позиції біля турецького кордону.

 

Президент США Дональд Трамп пригрозив "повністю зруйнувати та знищити" економіку Туреччини, якщо та вчинить будь-які дії, які він вважає "поза межами", після його рішення вивести американські сили з північного сходу Сирії.

 

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив про необхідність негайно провести зустріч міжнародної коаліції з боротьби з "Ісламською державою"