Франція ініціює зустріч антитерористичної коаліції

07:01, 11.10.2019
Франція ініціює зустріч антитерористичної коаліції

Жан-Ів Ле Дріан, Міністр закордонних справ Франції

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив про необхідність негайно провести зустріч міжнародної коаліції з боротьби з "Ісламською державою". 

 

Про це повідомляє Reuters.

 

"Франція пропонує провести зустріч міжнародної коаліції, щоб вести рішучу боротьбу. Головне тут - наша безпека, яка опинилася під ударом через турецький наступ (на Сирію - УП)", - сказав міністр.

 

Французький міністр побоюється, що ІДІЛ може скористатися "змінами на місцях", зокрема ситуацією в Сирії, щоб відродитися.

 

"Сьогодні коаліція повинна сказати, що ми будемо робити далі, як хоче діяти Туреччина, і як ми забезпечимо безпеку тих місць, де у в'язницях утримуються бойовики? Все це треба обговорити, щоб нам було ясно", - заявив Ле Дріан.

 

 

Як повідомляла УМ, Туреччина оголосила, що цього тижня почне повітряну і наземну військову операцію в Сирії в регіоні, який здебільшого контролюється курдськими загонами YPG, яких Анкара вважає терористами і які є союзниками США.

 

Пізніше стало відомо, що військові США не братимуть участі у запланованому Туреччиною наступі у північній Сирії та залишають позиції біля турецького кордону.

 

Президент США Дональд Трамп пригрозив "повністю зруйнувати та знищити" економіку Туреччини, якщо та вчинить будь-які дії, які він вважає "поза межами", після його рішення вивести американські сили з північного сходу Сирії.