Міська рада Кропивницького застерігає Зеленського від «формули Штайнмаєра»

13:48, 05.10.2019
Міська рада Кропивницького застерігає Зеленського від «формули Штайнмаєра»

Міська рада Кропивницького провела своє позачергове засідання, щоб "проаналізувати небезпеки, які несе в собі імплементація" "формули Штайнмаєра" і направити застереження президенту та Верховній Раді

Міська рада Кропивницького звернулася до президента Володимира Зеленського та Верховної Ради із застереженням щодо імплементації так званої "формули Штайнмаєра".
 
Про це йдеться на сайті Кропивницької міськради.
 
"Ми, депутати міської ради Кропивницького, рішуче застерігаємо від спроби використання так званої "формули Штайнмаєра", що може призвести до втрати Української державності та територіальної цілісності країни", - йдеться в зверненні.
 
Звернення було прийняте 4 жовтня на позачерговому засіданні міськради.
 
Депутати міської ради також закликали припинити практику прийняття доленосних для країни рішень без урахування думки суспільства і запропонували керівництву держави організувати Національний круглий стіл для напрацювання спільної загальнодержавної стратегії на перемовинах щодо російської агресії в Україні та подальшої долі окупованих територій.
 
Крім того, у зверненні міститься заклик до патріотичних сил у парламенті заблокувати ухвалення нової редакції та не продовжувати дію закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" без широкого обговорення в інститутах громадянського суспільства.
 
Також депутати просять не допустити проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях до моменту повного виведення російських окупаційних військ з території України, роззброєння незаконних збройних формувань, відновлення контролю над кордоном України державною прикордонною службою, забезпечення перехідного періоду терміном не менше одного року для відновлення інститутів державної влади та повноцінної роботи українських ЗМІ.
 
Окремим пунктом звернення застерігається не допустити відведення Збройних Сил України з укріплених позицій.
 
Проти реалізації "формули Штайнмаєра" раніше виступили Львівська обласна рада, Івано-Франківська облрада, а також Сумська міська рада.