СБУ затримала таксиста, який агітував за «русский мир»

20:42, 04.10.2019
СБУ затримала таксиста, який агітував за «русский мир»

Служба безпеки України повідомила 4 жовтня, що затримала на Дніпропетровщині «проросійського агітатора, який позиціонував себе як прихильник «російського козацтва», російської православної церкви та монархізму».

 

Про це повідомила пресслужба СБУ. 

 

«Оперативники спецслужби встановили, що чоловік активно підтримував тимчасову окупацію АР Крим і частин Донецької та Луганської областей. Для дестабілізації суспільно політичної ситуації в регіоні він у соціальних мережах агітував за відділення області від України і «приєднання» до РФ на умовах федералізації… відкрито демонстрував на власному авто агітацію символіки країни-агресора та пропагував клієнтам фейкові ідеї «русского мира», – ідеться в повідомленні спецслужби.

 

«Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили заборонену комуністичну символіку, георгіївські стрічки, засоби зв’язку та комп’ютерну техніку. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії», – додали в СБУ.

 

Санкція інкримінованої затриманому статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, вказано в Кримінальному кодексі України.