В’ятрович каже, що побачив в Зеленському прояви «малороса»

14:42, 04.10.2019
В’ятрович каже, що побачив в Зеленському прояви «малороса»

Колишній директор Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович вважає, що президент Володимир Зеленський далекий від української культури і проявляє себе як "малорос".

 

Про це він заявив в ефірі програми Bihus.Info "Рольові Ігри".

 

“Його культурні підходи - абсолютно малоросійські і дуже далекі від розуміння української культури. Чи Зеленський малорос, як президент - поки що рано казати”, - сказав Володимир В’ятрович.

 

Водночас він сказав, що ознаки “малоросійства” Зеленського проявилися вже у тому, що у Бабиному Яру не було офіційних заходів, і на таких заходах не був присутній Володимир Зеленський, як президент.

 

“Це - відсутність уваги до пам’яті, до важливих питань, пов’язаних з минулим країни. Це - теж основа малоросійства. Він має ще можливості для того, щоб показати, що Зеленський-актор і Зеленський-президент - це трошки різні люди. Але хотілося б, щоб це робилося активніше та більш впевнено. Бо такі помилки, як з Бабиним Яром, - досить помітні і дуже викличні”, - сказав політик.

 

На думку В’ятровича, президент мав бути там не в персональному порядку, а з офіційними заходами.

 

Як повідомляла УМ, єврейський релігійний і громадський діяч, голова Об'єднання іудейських релігійних організацій України Яків Блайх, виступаючи на Марші пам'яті жертв у Бабиному Яру, висловив своє невдоволення тим, що захід не відвідав президент Володимир Зеленський.

 

Зеленський з’явився 29 вересня у Бабиному Яру в приватному порядку.