У затриманого лікаря-трансплантолога вилучили майже мільйон доларів

15:11, 04.10.2019
У затриманого лікаря-трансплантолога вилучили майже мільйон доларів

(Фото: facebook/Надія Максимець)

В результаті обшуків у завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології імені Шалімова вилучили приблизно мільйон доларів готівки, йому оголошено підозру.

 

Про це повідомила прессекретар прокуратури Києва Надія Максимець.

 

"На фото 840 тисяч доларів США. Ці кошти були вилучені вчора з банківської скриньки лікаря-трансплантолога, затриманого на хабарі. З урахуванням усіх обшуків загальна сума отриманих коштів становить близько 1 млн доларів США", - написала вона в фейсбуці.

 

За словами Максимець, лікарю вже вручили повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі).

 

Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу - тримання під вартою з альтернативою застави близько 3 мільйонів гривень.

 

Як повідомляла УМ, прокуратура спільно з СБУ і поліцією затримали у Києві на хабарі у 20 тисяч доларів завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту Трансплантології НАМНУ.