У Черкасах із важкими опіками госпіталізували 11-річну дівчинку, яку підпалив молодший брат

15:03, 02.10.2019
У Черкасах із важкими опіками госпіталізували 11-річну дівчинку, яку підпалив молодший брат

(ілюстративне фото)

У Черкасах до обласного опікового центру з важкими опіками верхньої частини тулуба медики госпіталізували 11-річну дівчинку, повідомляє місцеве видання "18000".
 
Як стало відомо, опіки вона отримала, коли її власноруч підпалив її 10-річний брат. За попередніми даними, діти грали у гру "Підпали друга". Такий смертельно небезпечний флешмоб має назву #Firechallenge, та стає все більше популярним серед підлітків. Діти підпалюють себе або своїх товаришів.
 
Як наголошує речник УДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко, свідком події став випадковий перехожий, якому вдалося вчасно прийти на допомогу і ліквідувати полум’я, яке охопило одяг та тіло дівчинки.
 
Керівник психологічної служби управління ДСНС Леся Коротяєва наголошує: у підлітковому віці прірва між батьками та дітьми стає все ширшою, діти більше виховуються та набувають життєвого досвіду через інтернет, ніж завдяки батькам, які втратили монополію на авторитет. Такий дисонанс у вихованні призводить до того, що все частіше суспільство стикається із небезпеками, які виходять із нетрів інтернету.
 
На думку фахівця, вплинути на дітей може лише пряме включення з опікового центру, де вони побачать відео страждань тих, хто взяв участь у цих іграх.
 
"Тільки таким чином, діти усвідомлять реальні небезпеки та наслідки, тільки таке інформування може підвести їх до болючого але необхідного усвідомлення загроз", - заявила Коротяєва.