Зеленський назвав трагедію в Бабиному Яру попередженням всьому людству

12:05, 29.09.2019
Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у зв’язку з 78-ми роковинами трагедії Бабиного Яру.
 
Повний текст його звернення публікує Офіс президента у Фейсбуку.
 
"Сьогодні ми з глибоким сумом згадуємо одну з найтрагічніших сторінок нашого минулого - 78 років тому у київському урочищі Бабин Яр нацисти почали масові розстріли мирних громадян. Неймовірна і страшна за своєю сутністю політика, породжена апологетами расової чистоти Третього рейху, вилилася у планове винищення представників єврейської національності на окупованих нацистами землях", - йдеться в зверненні.
 
Глава держави підкреслив, що такі сторінки історії слід пам’ятати, щоб не допустити помилок у майбутньому. 
 
"Трагічні сторінки історії слід пам’ятати не тільки, щоб шанувати пам’ять про загиблих, а й для того, щоб зробити висновки з минулого та не допустити помилок у майбутньому. Пам'ять Бабиного Яру, Голокосту - це попередження для всього людства про те, що ідеологія нетерпимості та насильства може повернути нас у страшне минуле, коли найдорожче - людське життя - ставало лише розмінною монетою у руках диктаторів", - зазначає Зеленський.
 
Також він запевнив, що "український народ завжди буде єдиним у прагненні ніколи не допускати будь-яких проявів ворожнечі на расовому чи національному ґрунті".