Зникле в Атлантичному океані судно з українцями затонуло: врятовані двоє

09:29, 29.09.2019
Зникле в Атлантичному океані судно з українцями затонуло: врятовані двоє

(фото: Marine Nationale)

Судно з громадянами України, що зникло напередодні в Атлантичному океані, затонуло.
 
На судні перебувало 14 членів екіпажу.
 
Із судна було врятовано трьох членів екіпажу, з яких двоє - українці.
 
Зараз моряки перебувають під наглядом лікарів.
 
Так, компанія Bourbon Offshore, судновласник судна Bourbon Rhode, що йшло під прапором Люксембургу, підтвердила, що воно затонуло в Атлантичному океані.
 
"Підтверджено, що судно затонуло. Пошукова операція продовжується, погодні умови покращуються", - на сайті Bourbon Offshore.
 
За даними компанії, на борту судна Bourbon Rhode перебувало 14 членів екіпажу, судно постраждало від урагану "Лоренцо" 4 категорії.
 
У компанії також повідомили, що за допомогою літака Falcon 50, відправленого ВМС Франції, було виявлено рятувальний човен із 3 членами екіпажу затонулого судна. Зараз моряки перебувають під наглядом лікарів.
 
"За інформацією судновласника, коли судно тонуло, то з нього рятувалися 4 плотами. Наразі один пліт знайшли. Врятовано 3 людей, 2 з них громадяни України. Пошуково-рятувальна операція триває", - розповів заступник директора департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич розповів "Українській правді".
 
За даними джерел видання, на судні перебувало близько 10 українців.
 
Нагадаємо, 26 вересня в Атлантичному океані внаслідок шторму зникло судно Bourbon Rhode, серед членів екіпажу якого були громадяни України.