Аваков очікує, що ДБР закриє справу по Парубію, вважаючи звинувачення «абсурдними»

22:05, 23.09.2019
Аваков очікує, що ДБР закриє справу по Парубію, вважаючи звинувачення «абсурдними»

Очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков вважає формулювання "упередженими", а звинувачення "абсурдними", у кримінальному провадженні Державного бюро розслідувань проти екс-спікера Верховної Ради Андрія Парубія.

 

Про це Аваков написав у Твіттер 

 

"Справа ДБР по Парубію та Одесі. Розумію, ще не могли за заявою не відкрити ЄРДР (Єдиний реєстр досудових розслідувань – ред.), – вимога КПК. Не розумію упередженості формулювань. Очікую, відповідно до закону та здорового глузду закриття провадження та спростування абсурдних звинувачень",- написав міністр ВСУ.

 

Нагадаємо, наприкінці серпня екс-заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов повідомив, що звернеться до ДБР із заявою про нібито створення Парубієм озброєних угруповань для масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року.

 

Як повідомляла УМ, 2 травня 2014 року через протистояння між проукраїнськими та проросійськими активістами загинули 48 людей – шість із них у центрі міста від вогнепальних поранень, а 42 – через пожежу в Будинку профспілок на Куликовому полі.

 

ДБР відкрило кримінальне провадження проти ексспікера Верховної Ради Андрія Парубія за “координування масових заворушень”.

 

Парубій назвав справу "задзеркальним абсурдом".

 

На  початку вересня 2019 року Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливого перешкоджання колишнім спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм здійсненню виборчого права.

 

Читайте також: В ООН стривожені тим, що за чотири роки після трагедії в Одесі ніхто не покараний