Лесь Подерв'янський презентував нову книгу

16:31, 22.09.2019
Лесь Подерв'янський презентував нову книгу

В київському клубі Atlas Лесь Подерв'янський презентував нову книгу "Фаскінейшен оф зе івнінг" Бо з дому, як зазначив автор, йому ближче в "Атлас" ніж на книжковий форум у Львів.

 

Про це пише Gazeta.ua

 

Автор пояснює, що його нова книга – це перевидання відомих творів. З нового там – sms-оповідання та цикл "Больнічка". Із течки дістає білі аркуші й починає читати.

 

"…З пагорба було зручно спостерігати за пригодами жінок в корпусі гінекології. Якось ми натрапили на яму з хірургічни відходами. Синьовата рука людини, відтята хвацьким хірургом, відсторонено відпочивала в траві поруч з ямою. Дибіл Вова прив'язав її до дрючка на зразок значка римської когорти і заволав "Я - Спартак". Наш підрозділ сповз з пагорба. Біля вулиці ми вишукались колоною і рушили в напрямку гастронома…", -  цитує Лесь Подерв'янський.

 

Події відбуваються навколо столичної Олександрівської лікарні.

 

На питання "що надихає ?" каже :"маю просту, банальну і правдиву відповідь – життя.

 

 

 

Говорив презентації автор і на тему чистоту мови.

 

"Суржик – це така мова. У ньому нема нічого доброго, і нічого поганого. От коли погано говориш іспанською, то в Іспанії думають, що ти їхній, тільки приїхав з якоїсь провінції. Так і в нас. Є діалекти, є суржик, а є літературна мова, якою в житті ніхто не розмовляє", - підсумував письменник.