На Львівщині акцію блокади вугілля з Росії розігнала поліція (відео)

17:05, 21.09.2019
На Львівщині акцію блокади вугілля з Росії розігнала поліція (відео)

(кадр відео)

Протестувальники на Львівщині заявили, що поліція силою розігнала учасників блокади вагонів із вугіллям у Соснівці та затримала більше 20 осіб.
 
Як стверджує так званий "Штаб блокади торгівлі з окупантами", близько 12:00 спецпризначенці поліції, застосувавши силу, почали відтискати учасників блокади у Соснівці Львівської області від місця блокування вагонів із російським вугіллям.
 
"Зрештою, поліція без жодних попереджень почала заарештовувати ветеранів АТО та місцевих шахтарів", - заявили протестувальники.
 
За їх словами, точної кількості затриманих наразі невідомо, однак їх не менше 20 осіб.
 
Серед затриманих - нібито перший командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко.
 

Водночас поліція Львівщини про затриманих наразі не повідомляє, але заявила, що на залізничній колії станції "Соснівка" невідомі особи блокують вагони, завантажені вугіллям. Поліція попередила про застосування заходів примусу.
 
"В Сокальське відділення поліції сьогодні, 21 вересня, надійшла заява від керівництва одного з вугільних підприємств району про те, що в селі Сілець на залізничній колії станції "Соснівка" невідомі особи здійснюють блокування вагонів, завантажених вугіллям, чим наносять суттєву фінансову шкоду підприємству", - йшлося в повідомленні.
 
За фактом відкрито справу за статтею "блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства". Санкція статті передбачає від двох до п'яти років позбавлення волі.
 
На місці події працюють підрозділи поліції області на чолі з її начальником Василем Віконським.
 
"Зараз ми намагаємося переконати правопорушників припинити чинити беззаконня. Однак, якщо вони відмовляться виконувати законні вимоги поліцейських, ми будемо змушені застосувати заходи поліцейського примусу", - сказав Віконський.
 
Разом з тим, як пише Zaxid.net, атовці, шахтарі та місцеві мешканці заблокували російські вагони з вугіллям ще на початку вересня. Відтоді протестувальники цілодобово чергують на станції Соснівка.