Поліція проводить обшуки у трьох забудовників в Ірпені

13:54, 19.09.2019
Поліція проводить обшуки у трьох забудовників в Ірпені

Поліція і прокуратура розпочали обшуки в організаторів та виконавців шахрайських схем будівництва трьох житлових комплексів, що розташовані під Києвом у місті Ірпінь.

 

Про це голова поліції Київської області Андрій Нєбитов написав у Facebook

 

"Справи старі, час втрачено, важко, але рухатися треба… Ось так (див. фото), за допомогою кольорових олівців та псевдо презентацій ошукували наших громадян".

Йдеться про ЖК "Фрешсіті", "Панорамний 2" та "Княжий двір". За словами Нєбитова, від дій шахраїв постраждали понад 1,5 тисячі людей, а завдані збитки сягають більше 80 мільйонів гривень.
 

Уже в четвер правоохоронці планують оголосити підозри двом особам, які виконували ролі директора та бухгалтера і приймали готівкові кошти у людей нібито як інвестиції у будування вказаних ЖК та вручити клопотання до суду на запобіжний захід - тримання під вартою.

 

Їм інкримінується злочин, передбачений ч.4 ст.190 Кримінального кодексу, тобто "Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки".

 

При цьому основний організатор схем зараз переховується за кордоном. Йому готують повідомлення про підозру заочно і хочуть оголосити в міжнародний розшук.

 

Як повідомляла УМ, прокуратура вимагає скасувати рішення про затвердження оновленого Генплану Ірпеня