Міністр МЗС пояснив рішення Зеленського залишити Авакова на посаді

09:23, 18.09.2019
Міністр МЗС пояснив рішення Зеленського залишити Авакова на посаді

(фото: facebook.com/UkraineMFA)

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко говорить, що президент Володимир Зеленський залишив Арсена Авакова на посаді міністра внутрішніх справ завдяки його компетентності під час проведення успішної реформи поліції. 
 
Про це він сказав в інтерв'ю німецькій газеті Die Welt, яке також оприлюднило посольство України в Німеччині.
 
Так, зокрема у Пристайку поставили питання щодо рішення залишити на службі очільника МВС, зважаючи на підозри у зв’язках з олігархами і праворадикалами.
 
"Володимир Зеленський хоче не просто замінити керівну ланку заради заміни. Він також цінує перевірену компетентність, яку Аваков проявив під час успішного проведення дуже складної реформи поліції", - заявив Пристайко.
 
За його словами, рішення залишити Авакова для Зеленського було непростим, але "він вибудував чітку стратегію щодо свого ставлення до членів уряду".
 
Нагадаємо, наприкінці серпня президент України Володимир Зеленський під час засідання фракції "Слуга народу" запропонував тимчасово залишити на посадах міністра внутрішніх справ та міністра охорони здоров’я.
 
Як відомо, через таке рішення біля Офісу президента неодноразово влаштовували акції протесту, учасники яких вимагали відправити у відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та не призначати його на будь-яку посаду в новому уряді.