Зеленський назвав три головні теми зустрічі «нормандської четвірки»

15:04, 16.09.2019
Зеленський назвав три головні теми зустрічі «нормандської четвірки»

(прес-служба Президента)

На зустрічі країн «нормандської четвірки» Україна хоче вирішити питання про звільнення усіх політв’язнів та визначити терміни розведення сил на Донбасі.

 

Про це він сказав на прес-конференції з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою.

 

«Там головні кроки — рішення ... питання остаточного обміну всіх наших полонених, всіх на всіх. Друге питання — остаточне рішення чітких термінів розведення військ — Золоте, Петровське, потім чіткі терміни, коли ми розводимо війська вздовж всього контактної лінії», — сказав він.

 

Крім того, за його словами, треба буде вирішити питання термінів виведення російських військ до проведення місцевих виборів на тимчасово окупованій території.

 

Зеленський також вірить, що Франція і Німеччина підтримають Україну.  

 

"Очікую, що європейські країни будуть підтримувати позицію українську. Дуже хочу в це вірити. Впевнений, що так і буде", - наголосив він.

 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський заявив, що провести місцеві вибори на Донбасі можуть тільки після виведення російських військ і за українським законодавством.

 

Представник України у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма висловив занепокоєння, що на зустрічі у нормандському форматі лідери Франції та Німеччини Еммануель Макрон та Ангела Меркель будуть вмовляти Володимира Зеленського піти на поступки Росії.