Кучма: Макрон і Меркель будуть вмовляти Зеленського поступитися Путіну

09:44, 14.09.2019
Кучма: Макрон і Меркель будуть вмовляти Зеленського поступитися Путіну

Представник України у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма висловив занепокоєння, що на зустрічі у нормандському форматі лідери Франції та Німеччини Еммануель Макрон та Ангела Меркель будуть вмовляти Володимира Зеленського піти на поступки Росії.

 

Про це він заявив виданню Asociated Press, пише Уніан.

 

"Я не маю великої надії. Зеленському буде дуже важко - він буде один проти трьох людей", - зазначив Кучма. Зокрема, мова може йти про проведення місцевих виборів без контролю з боку України. Однак Кучма наполягає на тому, що Росія має змусити сепаратистів скласти зброю та дозволити українським військам спочатку взяти під контроль кордон, перш ніж обговорювати політичні рішення.

 

"Давайте дотримуватися Мінських домовленостей. Безпека на першому місці. Вам потрібно вивести війська, вивести важке озброєння, повернути нам кордон, і тоді ми проведемо вільні вибори", - сказав Кучма.

 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський заявив, що провести місцеві вибори на Донбасі можуть тільки після виведення російських військ і за українським законодавством.